Seizoen 2018/2019 is begonnen!

2018-11-01

Seizoen 2018-2019 is van start!

Op 26 oktober j.l. zijn in Lapland de eerste schaatstochten van het seizoen gereden, door schaatsers van SSSK (Stockholm), LLK (Linköping) en GLSK (Göteborg). Je kunt de tochtrapporten bekijken op Skridskonet. Prachtige foto’s staan er bij.

In midden Finland is op 30 oktober j.l. zelfs een tocht van 103 km gereden door leden van de Finse club SRL (Suomen rektiluistelijat, wat zoveel betekent als de Finse Tochtrijders). Er is maar één club in Finland, alle Finse schaatsers zijn daar lid van.

Het ijs is nog behoorlijk ver weg en het wordt begin november even een stuk warmer, maar vanaf nu is het seizoen 2018-2019 in volle gang. Ook bij de HLSK. De eerste trips staan al aangekondigd op Skridskonet. Ben je deelnemer, zorg dan dat je vanaf nu iedere dag even Skridskonet checkt om te kijken of er misschien een trip van jouw gading tussen zit. Trips kunnen snel vol zitten!

Skridskonet checken is ook goed om de ijsontwikkeling te volgen, door ijsobservaties, tochtrapporten en weersomstandigheden te lezen. Als je dat dagelijks 10 minuten doet, heb je het hele seizoen een uitstekend basisbeeld van de mogelijkheden. Dit geldt alleen voor deelnemers van de HLSK. Niet deelnemers hebben geen toegang tot de real time informatie op Skridskonet.

De HLSK hoopt op een prachtig en vooral veilig schaatsseizoen. Ook deelnemers dragen bij aan de veiligheid. Ben je deelnemer en wil je je inzicht in de risico’s van natuurijs vergroten? Schrijf je dan nog snel in voor de IJsvoscursus op 11 november a.s. Er zijn nog plaatsen vrij!

Reageer op Tom!

Showing 2 comments
 • Wierd Wagenmakers
  Beantwoorden

  Hi Tom , van een vriendin die lid is van de “klub”kreeg ik wat informatie. Ik overweeg om lid te worden .
  Hoe te handelen ?

  Groet van Wierd Wagenmakers

  • Rob Mulders
   Beantwoorden

   Hoi Wierd,

   Op de pagina Contact vind je informatie over hoe je deelnemer bij de HLSK kunt worden.

   Vriendelijke groet van de webmaster.

Reageer op Tom!