(Nieuwe) Deelnemers
Belangrijk om te weten als je op pad gaat met de HLSK

Voor (nieuwe) deelnemers

Voor liefhebbers van natuurijs zijn de meeste Nederlandse winters een kwelling. Het lijkt tegenwoordig wel ‘wachten op Godot’. Dankzij de HLSK is dat wachten niet meer nodig. Als het ijs niet naar ons komt, dan gaan wij naar het ijs! Wij verheugen ons dan ook  ieder jaar op de komst van de winter, want in Scandinavië kan er iedere winter volop geschaatst worden. Maar probleemloos is het nooit. Vandaar dat we ons goed voorbereiden en veel aandacht aan veiligheid geven. Dezelfde instelling verwachten we ook van nieuwe deelnemers.

IJsvossen op Knon
Stilleven met schaatsen - Nimmen

Is de HLSK wel iets voor jou?

Als je van de combinatie natuurbeleving, avontuur, schaatsen, veiligheid en groepsgevoel houdt, dan ben je geschikt voor de HLSK.

Maar de HLSK is niets voor jou:

  • Als je op geveegde banen wil schaatsen
  • Als het je om zo veel mogelijk kilometers schaatsen gaat
  • Als je van tevoren wilt weten waar je heen gaat en waar je slaapt
  • Als je alleen in lekker comfortabele hotels wil slapen
  • Als je anderen het eten wil laten regelen
  • Als je uit eigenwijsheid de groep links laat liggen
  • Als je het denkt beter te weten dan de gids
  • Als je op noren wil blijven schaatsen
  • Als je een rugzak van 10 kilo overdreven vindt
  • Als je niet (heel) vroeg wil opstaan

Indien je geniet van stilte, ruimte, winter en outdoor, dan is de HLSK jouw nieuwe uitdaging!

Hoe word je deelnemer?

Op dit moment zijn er circa 200 rijdende deelnemers.

Dankzij de grote uitbreiding van de gidsgroep (er starten 20 aspirant gidsen) kan de HLSK verder groeien tot circa 265 deelnemers. Om organisatorische redenen kunnen er 35 nieuwe deelnemers per jaar instromen.

Denk je eraan om deelnemer te worden, doe dan eerst de test: pas jij bij de HLSK?

Als de test positief is, stuur dan voor 1 september een email naar mail.hlsk@gmail.com met daarin “Ja, ik wil deelnemer worden”, inclusief je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Een bestuurslid van de HLSK mailt je terug met een bevestiging van je inschrijving.

Indien het jaarquotum van 35 aspirant deelnemers is bereikt, dan worden nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst gezet voor het volgende seizoen. Aanmeldingen na 1 september worden ook op de wachtlijst gezet voor het volgende seizoen.

Weet je nog niet zeker of je deelnemer wil worden?
We organiseren ieder jaar in oktober of november een informatieavond. Vraag via mail.hlsk@gmail.com wanneer de komende informatieavond is en kom langs om de mensen achter de HLSK te leren kennen.

Kan je de komende winter al mee?
Ja, dat kan als je je voor of tijdens de informatieavond aanmeldt. Omdat we zo veilig mogelijk schaatsen moet iedere deelnemer eerst de deelnemersopleiding volgen. De bovengenoemde informatiebijeenkomst is de eerste stap. Deelname aan een (meerdaagse) trip is uitsluitend mogelijk na het bijwonen van de informatiebijeenkomst en het vervolgen van de deelnemersopleiding.

Moet je eerst de gehele uitrusting kopen?
Onze schaatsuitrusting wijkt sterk af van hetgeen we in Nederland gewend zijn. Bijvoorbeeld: je draagt een rugzak en het schaatsen op Noren is verboden. Zie bijgaande PDF.

Maar je hoeft niet direct alle spullen te kopen. We hebben voor nieuwe deelnemers leensets beschikbaar. Het eerste seizoen dat je meegaat kun je een leenset gebruiken. Daarna dien je je eigen uitrusting in orde te maken.

Eenmoment van weerspiegeling
Kleine dst met de llk vattern

Nog meer vragen?

We hebben een lijst met de 10 meest gestelde vragen en een lijst met 30 vaak gestelde vragen. Zie FAQ Top 10 en FAQ Top 30.

Kosten als rijdende deelnemer
Eenmalig € 12,50 voor de inschrijving plus een jaarlijkse contributie van € 31,50. Na het volgen van de deelnemersopleiding krijg je volledige toegang tot www.skridsko.net om in te kunnen schrijven op tochten van de HLSK.

Supporter of donateur worden?
Stuur een email naar bovenstaand e-mailadres met “Ja, ik wil supporter van de HLSK worden”, inclusief je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je betaalt eenmalig € 12,50 voor de inschrijving en jaarlijks € 8,- contributie. Je krijgt toegang tot www.skridsko.net om de actuele berichtgeving van de HLSK te volgen.

De deelnemersopleiding

De deelnemers van de HLSK doorlopen de deelnemersopleiding, om te zorgen dat ze veilig meekunnen op een schaatstrip van de HLSK. De opleiding bestaat uit drie fasen, met per fase een aantal stappen, inclusief bijbehorende documenten.