De nachten worden weer langer … op weg naar een nieuw seizoen met volop natuurijs

2019-07-07

De nachten worden weer langer … op weg naar een nieuw seizoen met volop natuurijs

HLSK-ers hebben het ergste gehad: sinds 21 juni worden de nachten weer langer op weg naar het tiende officiële seizoen 2019/2020 van de HLSK. Het wordt een bijzonder seizoen. In de aanloop naar het officiële tienjarige bestaan van de Stichting HLSK in juni 2020 gaan er dit seizoen tal van activiteiten met een jubileum tintje plaatsvinden.

Op 16 juni jl. hebben een aantal actieve HLSK-ers samen met het bestuur gebrainstormd over de manier waarop we aan het jubileum aandacht gaan besteden. Daar zijn heel wat mooie ideeën uitgekomen. Het bestuur gaat daar nu mee aan de slag, dus ik verklap nog niks. Alles wordt, zoals bekend, altijd aangekondigd op www.skridsko.net, bezoek die fantastische website vanaf nu weer regelmatig!

Het seizoen is ook bijzonder omdat er dit jaar weer een IJscongres plaatsvindt, de tweejaarlijkse bijeenkomst van alle klubs die aangesloten zijn bij Skridskonet. Het IJscongres vindt op 9 en 10 november 2019 plaats in Oslo. Van de HLSK zullen in ieder geval Rob Mulders en ondergetekende daar aanwezig zijn. Aansluitend gaan we op zoek naar schaatsbaar ijs in Noorwegen of Zweden. Van 13 tot en met 18 november 2019 staat de eerste HLSK tocht al gepland, georganiseerd door Janny Straatsma en Marc Teutelink. Met wat geluk vinden ze nieuw zwart november-ijs, prachtig om op te schaatsen!

Nog een bijzonderheid: voor Janny is het haar examentrip, Marc doet later dit komende seizoen examen. De trip van Janny en Marc is al volgeboekt. Nog een reden voor deelnemers van de HLSK om regelmatig Skridskonet te bezoeken, dan mis je geen kansen op een heerlijke schaatstrip op het beste natuurijs dat onze gidsen weten te vinden!

Zomer en herfst zijn de tijd voor theoretische verdieping, vertrouwd raken met de geografie van Zweden en werken aan je uitrusting. Hou Skridskonet in de gaten voor cursusavonden. Fijne zomer en op naar seizoen 2019-2020!

Vriendelijke schaatsgroet, Tom & Rick

Reageer op Rick!

Reageer op Rick!